Flamenco-Lab workshops

Op zondag 1 november al weer het derde flamenco-lab. Danser, choreograaf & docent Tanja van Susteren neemt ons mee op ‘the hero’s journey’. Meld je snel aan!

De literatuurwetenschapper Joseph Campbell ontdekte dat in alle mythen, sagen en verhalen van de wereld steeds een zelfde patroon te vinden is en noemt dit ‘The hero’s journey’, in het kort samengevat:

1. op reis gaan
2. onderweg tegenslag overwinnen (draken verslaan)
3. hernieuwd thuiskomen.

In veel flamenco dansen zie ik dit patroon terug en zou in het Lab daar dieper op in willen gaan. In de ochtend van de workshop gaan we met losse oefeningen en stukjes dans deze drie aspecten onderzoeken en vormgeven. Na een ruime pauze en lunch kunnen we de middag gebruiken om de bevindingen van de ochtend om te zetten in een choreografie met veel ruimte voor een persoonlijke invulling. Een dans waarin we op reis gaan, draken verslaan en hopelijk ook de prinses uit de toren bevrijden om feestelijk af te sluiten.

Over Tanja
Tanja van Susteren is oprichtster en stuwende kracht van stichting ‘el puchero flamenco’. Ze danst in verschillende flamencogroepen en gaf les op dansacademies in Nederland. Tanja weet moeiteloos de traditionele en moderne aspecten van flamenco te verbinden.

Over Flamenco-lab
Inspiratie en experiment tijdens de Flamenco-Lab workshops onder de Watertoren in Culemborg. Twijfel je of je over voldoende niveau beschikt om mee te kunnen doen? In de flamenco-lab’s zijn techniek en snelheid minder belangrijk dan je zin om het land buiten de vertrouwde paden te ontdekken.

Kijk op azules.nl/flamenco-lab voor meer informatie en aanmelden

Volgende Flamenco-Lab

29 nov 2020 – Irene Álvarez | Flamenco & Bach

Eerder
30 aug 2020 – Antje Herber ‘Flamenco & Qi Flow’
27 sept 2020 – Jorinde Cielen | Fantastische onzin met Flamenco
01 nov 2020 – Tanja van Susteren | Flamenco  & Focus

Info en aanmelden: info@azules.nl