Introductieworkshop Dordrecht

Maak kennis met flamenco!

Intensieve workshops
Ben jij beginner en wil je ervaren of flamenco dansen ook voor jou iets is? Kom dan naar één van de intensieve introductie-workshops op zaterdagmiddag in Dordrecht. Deze workshop kun je meerdere keren meedoen, de inhoud is niet elke keer dezelfde!

Flamenco introductie
Flamenco is niet alleen een dans, maar een heel universum van muziek, ritmes, poëzie, emoties en een prachtig samenspel van zang, dans, gitaar en palmas.
Tijdens deze flamenco kennismakingsworkshops krijg een korte introductie in de basisvaardigheden die de flamencodans rijk is, zoals zapateado (‘stampwerk’), braceo (‘armvoering’), de houding en het bewegen met de specifieke flamenco kwaliteiten (aards en gecenterd). Daarnaast wordt je ook meegenomen in de mooie – vreemde en magische – wereld waarvoor de ‘flamenco’ bekend is en maakt uitstapjes naar diverse onderdelen: je leert verschillende ritmes klappen, hoort verhalen uit de rijke flamenco geschiedenis, leert over de poëzie en prachtige teksten die gezongen worden en misschien zelfs een eenvoudig refrein zelf zingen. Als kers op de taart leer je natuurlijk een energieke, korte choreografie ‘Por Tangos’ dansen, op live gitaar en zang.
Vamos allá!

Info

  • data: 30 sept 2023, 27 jan. 2024, 9 mrt 2024, 20 apr 2024, 8 jun 2024.
  • tijd: zaterdag middag 14.00 – 16.30 uur  | Flamenco kennismakingsworkshop
  • locatie: Lokaal 101, Energiehuis, Noordendijk 148, Dordrecht
  • kosten: €45,- per workshop
  • aanmelden: Schrijf je in via het inschrijfformulier