Workshop Villancicos zingen

Het is weer december, tijd voor Villancicos! Drie keer op maandag avond kun je in Culemborg een workshop Villancicos volgen, je kan kiezen om één keer mee te doen of alle drie op 7, 14, 21 december 2020.

‘Ande, ande, la Marimorena’ – Er is een kindeke geboren, in Spanje betekent dat: Feest, swing, samen zingen bij het vuurtje. Komt allen, dans, speel de tamboerijn, klap of pak de pollepel en een fles. Op geen ander moment van het jaar is flamenco zo gezellig en toegankelijk. “Alegría, alegría” –

Villancicos zijn Spaanse kerstliedjes die de pit en muzikaliteit van de flamenco hebben, maar veel makkelijker zijn om mee te zingen, vaak met refreinen die als oorwurmen werken, en ondersteund door gitaar en ritme.

Drie keer op maandag avond kun je in Culemborg een workshop Villancicos volgen, je kan kiezen om één keer mee te doen of alle drie. In de workshops leer je het lied, de ritmische begeleiding en telkens een leuk, makkelijk te volgen flamenco dansje, precies passend op de Villancico. Het is een feestje voor iedereen, of je ervaring hebt met (flamenco) dans of zang of niet. Je mag ook alléén dansen of alléén zingen, óf alléén klappen of ratelen.

De drie workshops zijn los te volgen of als pakket.
De workshops worden gegeven door Antje Herber (azules.nl) in samenwerking met Martijn Nanninga (zingkring.nl).

Info

  • Data: 7, 14, 21 december 2020 | Tijd: 18:15-19:30 uur
  • Locatie: Pompgebouw achter de Watertoren, Rijksstraatweg 45b, Culemborg.
  • Kosten één workshop: 14,- euro | Kosten voor alle drie: 33,- euro

Schrijf je snel in, want er is een maximum aantal deelnemers!