Flamencoles in Utrecht
seizoen 2020 | 2021

Beginners, midden- en vergevorderd niveau | Techniek & choreografie

Wekelijkse lessen op dinsdag

locatie: Torenzaal, Domplein 4 Utrecht | NB: In het gebouw en de studio(s) houden we ons aan de door het RIVM opgestelde richtlijnen: Er zijn o.a. speciale looproutes en we vragen je je zoveel mogelijk thuis om te kleden; de ruimtes worden regelmatig schoongemaakt en goed geventileerd. Het hele protocol kun hier je nalezen

gitaarbegeleiding: Stefan Kwa
blok 1: 1 september t/m 15 december 2020 | geen les: 15 september 2020 | vakantie: 20 oktober 2020
18:00 uur: Beginners ‘Tangos’
19:00 uur: Middenniveau ‘Tientos 2.0’
20:15 uur: Vergevorderd ‘Cantiñas 2.0’
blok 2: 5 januari t/m 22 juni 2021 | Programma ntb.


Flamenco voor beginners ‘Techniek & Tangos’

18:00 – 19:00 uur: Beginners ‘Tangos’

Flamenco is niet een dans die je kan als je de pasjes maar leert. Sterker nog, het is niet eens een dans (het is muziek en ritme, een levensstijl zelfs). Daarnaast: er zijn vele verschillende ‘palos’ – flamencosoorten – die ieder hun eigen melodie en ritmestructuur hebben.

Muziek
Een flamencodanser is een instrument in het geheel – je danst niet op de muziek, maar je bent deel van de muziek. Deze mix van disciplines geldt ook voor zang, percussie en gitaar. Flamenco maak je samen en is, op z’n best, geïmproviseerd.

Dans, zang, ritme
In de lessen doen we dit door niet alleen een voor beginners geschikt stuk flamenco dans (Tangos) te leren maar ook door samen te leren klappen, roepen (aanmoedigen) en korte refreintjes te leren zingen. Zo benaderen we flamenco in zijn geheel en verbinden ons steeds meer met het compás, de hartslag van de flamenco.

Kleding
Voor dansers die voor het eerst op les gaan: je hoeft echt niet meteen een flamencorok en flamencoschoenen aan te schaffen. Een stevige schoen met hak is vaak voldoende. En prettig zittende kleding waar je flink in kan zweten (want het is hard werken!). Voor dansers die al wel ‘echte’ flamencoschoenen en een rok willen aanschaffen: kijk op marktplaats!

Lessen: 12 Flamencolessen á 60 min
Kosten: 180,- euro (studentenkorting 30%)


Midden- en vergevorderd | 2.0 – verdiepen en afronden

19:00 – 20:15 uur  Middenniveau ‘Tientos 2.0’
20:15 – 21:30 uur  Vergevorderd niveau ‘Cantiñas 2.0’

Tussen september en december 2020 gaan we met veel aandacht voor de details aan de dansen werken die aan het einde van seizoen 2019/20 al vorm gekregen hebben, maar die we door Corona net niet meer konden afmaken. Naast het afronden hebben we nu extra veel ruimte om aan de invulling van de dans, het strak in de muziek dansen en de plaatsing op het podium te werken.
Een geweldige gelegenheid om met de dans te groeien! Ik hoop dat iedereen hier blij van wordt en graag meedoet met de feestelijke uitvoering aan het eind van dit blok.

Als het afronden veel sneller gedaan is, gaan we natuurlijk nog in overleg iets leuks erbij doen.

Lessen: 15 Flamencolessen á 75 min | 12 x les met Antje + Stefan | self-practice: 27 oktober & 10 november 2020
Kosten: 250,- euroAlgemene Lesvoorwaarden ANTJE