Flamencoles in Dordrecht
Lesrooster 2020

Beginners & gevorderd | Techniek & choreografie

Reguliere lessen vanaf 1 juli (onder voorbehoud)
Als de regering de opening van de sportscholen op 1 juli bevestigd, hervatten we de reguliere lessen de eerste twee weken van juli. We houden natuurlijk rekening met protocollen en maatregelen. Tot die tijd zijn er voor alle leerlingen in juni op afspraak privélessen! (ook te volgen via Zoom) De laatste les in juni staat er een live bijeenkomst gepland op een buitenlocatie. Alle studenten zijn geïnformeerd via WhatsApp en e-mail.

Wekelijkse lessen zaterdagochtend

locatie: ToBe Cultuurcentrum / Het Energiehuis, Noordendijk 148, 3311 RR Dordrecht
gitaarbegeleiding: Anoush Saadat
vakantie: nb

Gevorderd niveau

Blok II
10:00-11:00 uur: Flamenco 3/4 – Techniek & Dans | Zoom & Youtube
11:00-12:00 uur: Flamenco 3/4 – Choreografie Caña II (jaarcursus) | Zoom & Youtube
Data (ovb): 27 juni 10:30 – 13:00 uur buitenlocatie, 4 & 11 juli 2020

Beginners kunnen zelf aan de slag!

In de flamenco beginnerslessen ligt de nadruk op het leren dansen ipv een dans leren. In de vier korte cursussen komen opzwepende Rumbas, en vrolijke of zwoele Tangos aan bod. Er is veel ruimte voor spontaniteit, plezier, eigen expressie en verbinding met de muziek.

Kun je niet wachten, dan kun je alvast thuis aan de slag met de belangrijkste ingrediënten van de flamenco: Zang en ritme! In dit filmpje krijg je een korte uitleg over de Tangos.

https://www.youtube.com/watch?reload=9&v=dXP4jjaSGns&t=329s&ab_channel=SINGERSUNITED-everydayasong
Zing, klap, roep mee! 20 min Flamenco feestje in je huis

Techniek & Dans

Gevorderd (10:00 uur)
Lekker fysiek werken en heel veel dansplezier beleven is de insteek van deze les! De T&D les is een flamencodansles waarin alle technische aspecten van flamenco (houding, lichaamsbeheersing, snelheid, arm/handbewegingen, draaien, voetenwerk, precisie, efficiëntie van beweging e.a.) aan bod komen, met het doel volop te kunnen genieten van de verbinding met de mooie muzikaliteit en energie van de flamenco.

In een periode van ± 6 lessen ontstaan korte stukjes dans, die herhaald worden. Telkens komt weer een ander ‘palo flamenco’ (muzikale flamencovorm met een bepaald ritme, harmonie, thema, tempo, stemming…) aan bod. In de basisles veel 4/4 maten (Tangos, Rumba), in de gevorderden les alle soorten en maten (Alegrias, Siguiriyas, Bulerías, Fandangos, Tangos …). Aan het einde van het cursusjaar maken we van alle stukjes een groter geheel.

De T&D les gevorderd niveau is bijzonder geschikt als aanvulling op de choreografie-les, óf voor dansers met een goede basis-techniek, die geen lange choreografieën willen onthouden maar vooral willen genieten van het dansen. Uit je hoofd in je lijf!

Kosten
Per blok van 15 lessen + 1 x self practice: € 210,- (of 44,- p/m)
Per blok van 15 x 2 lessen + 1 x self practice: € 315,- (of 66,- p/m) 

Korting
50% korting op 2e les (gevorderden: T&D + choreografie)
10% korting bij betaling van het hele cursusjaar vooraf (€ 378,- of € 567,-)
30% korting voor studenten (alle niveaus)
10-rittenkaart Techniek & Dans (alleen voor cursisten die al choreografie les volgen): € 100.-

Voorwaarden
Inschrijving voor Flamenco T&D (gevorderd) per blok van 15 lessen.
Inschrijving voor choreografie (Caña) geldt voor het gehele cursusjaar (30 lessen + 2 x practicum), opzeggen voor de 2 de helft van de cursus kan schriftelijk tot 1 januari 2019. Inschrijving voor beginners per blok van 10 lessen, + extra blok (4 lessen) aan het einde van het cursusjaar.
Restitutie van lesgeld is niet mogelijk.