Flamencoles in Culemborg

Flamencodansen onder de Watertoren

Beginners | Techniek & Tangos

Wekelijkse lessen op maandag

locatie: Pompgebouw achter de Watertoren, Rijksstraatweg 45b, Culemborg
gitaarbegeleiding: Martijn Nanninga
lessen: maandag 18:30 – 19:30 uur | vakantie: 21/12, 28/12 2020, 04/01
start blok 2: 11 januari 2021 | 6x lessen
start blok 3: 1 maart 2021 | 8x lessen | vakantie: 05/04
start blok 4: 10 mei 2021 | 6x lessen | vakantie: 24/05
kosten: € 75,- per blok van 6 lessen | € 100,- per blok van 8 lessen


Tijdelijke flamenco en yogalessen online
Vanwege de maatregelen zijn de leslocaties dicht en kunnen er tijdelijk geen lessen plaatsvinden, maar wij gaan door! Yoga en Flamencolessen via Zoom. De lessen zijn zo opgezet dat ze vriendelijk zijn voor de buren, je hebt geen speciale ruimte of vloer nodig, alleen een goede wifi verbinding. Kijk op het rooster en meld je aan via whatsapp! Oranje gerbera

Beginnerscursus Techniek & Tangos

18:30-19:30 uur op maandagavond

Flamenco is niet een dans die je kan als je de pasjes maar leert. Sterker nog, het is niet eens een dans (het is muziek en ritme, een levensstijl zelfs). Daarnaast: er zijn vele verschillende ‘palos’ – flamencosoorten – die ieder hun eigen melodie en ritmestructuur hebben.

Muziek
Een flamencodanser is een instrument in het geheel – je danst niet op de muziek, maar je bent deel van de muziek. Deze mix van disciplines geldt ook voor zang, percussie en gitaar. Flamenco maak je samen en is, op z’n best, geïmproviseerd.

Dans, zang, ritme
In de lessen doen we dit door niet alleen een voor beginners geschikt stuk flamenco dans (Tangos) te leren maar ook door samen te leren klappen, roepen (aanmoedigen) en korte refreintjes te leren zingen. Zo benaderen we flamenco in zijn geheel en verbinden ons steeds meer met het compás, de hartslag van de flamenco.

Kleding
Voor dansers die voor het eerst op les gaan: je hoeft echt niet meteen een flamencorok en flamencoschoenen aan te schaffen. Een stevige schoen met hak is vaak voldoende. En prettig zittende kleding waar je flink in kan zweten (want het is hard werken!). Voor dansers die al wel ‘echte’ flamencoschoenen en een rok willen aanschaffen: kijk op marktplaats!

lessen Blok 2: 6 x maandag 18:30 – 19:30 uur
kosten: € 75,- euro per blok van 6 lessen

Wil je weten wat de flamenco voor jou kan betekenen?
Kom langs of informeer naar alle mogelijkheden: info@azules.nl

Prive-les

Op donderdagen tussen 15:30 – 18:00 uur biedt Antje de mogelijkheid voor privé-lessen Deze vinden plaats in Culemborg in het Pompgebouw achter de Watertoren. Wil je meer weten neem dan telefonisch contact met haar op: 06-38725232