Flamenco-Lab

Onder de watertoren in Culemborg

Experimenteren met flamenco voor ervaren dansers

Het lab is een werkplaats waar we experimenteren met andere invalshoeken, disciplines, ideeën en belichten we verschillende aspecten van flamenco- en andere dansvormen. Elke keer nodigen we een speciale gast uit die een thema aandraagt: dit kan van alles zijn; van Qi-gong tot moderne dans, van draken verslaan tot Bach!

Laat je inspireren door de gastdocenten en elkaar. Een hele dag samen werken, dansen, zingen en tussendoor een heerlijke vegetarische lunch. Na een hele dag op deze prachtige plek ga je met nieuwe inspiratie en energie naar huis.


Flamenco-Lab 3
Tanja van Susteren: ‘The hero’s journey’
1 november 2020 | 10:00 – 16:00 uur

Joseph Campbell ontdekte dat in alle mythen, sagen en verhalen van de wereld steeds een zelfde patroon te vinden is en noemt dit ‘The hero’s journey’, in het kort samengevat:

  1. op reis gaan
  2. onderweg tegenslag overwinnen (draken verslaan)
  3. hernieuwd thuiskomen.

In veel flamenco dansen zie ik dit patroon terug, en zou in het Lab daar dieper op in willen gaan.

Op reis
In de ochtend van de workshop gaan we met losse oefeningen en stukjes dans deze drie aspecten onderzoeken en vormgeven. Hoe geef je vorm aan intentie, hoe maak je iets krachtig, hoever durf je buiten je comfortzone te gaan, zijn een aantal thema’s waar we op een speelse manier mee gaan oefenen.

Draken verslaan
Na een ruime pauze en lunch kunnen we de middag gebruiken om de bevindingen van de ochtend om te zetten in een choreografie. Ik zal daarvoor de structuur en passen geven maar met veel ruimte voor een persoonlijke invulling. Een dans waarin we op reis gaan, draken verslaan en hopelijk ook de prinses uit de toren bevrijden om feestelijk af te sluiten.

Volgende Flamenco-Lab

01 nov 2020 – Tanja van Susteren | Flamenco  & Focus
29 nov 2020 – Irene Álvarez | Flamenco & Bach

Eerder
30 aug 2020 – Antje Herber ‘Flamenco & Qi Flow’
27 sept 2020 – Jorinde Cielen | Fantastische onzin met Flamenco

Info en aanmelden: info@azules.nl

Praktisch

In 2020 zijn er 4 Flamenco-labs. De workshops vinden plaats in het Pompgebouw bij de Watertoren in Culemborg, een fantastische plek, in het midden van het land en vlakbij het station. Het gebouw beschikt over een prima flamencovloer en ligt naast een oude appelboomgaard waar soms schaapjes grazen verscholen tussen bomen en huizen, kortom een prachtige plek.

  • thema(s): door gastdocent
  • tijd: 4 x zondag van 10:00-16:00 uur, lunch 13:00-14:00 uur
  • locatie: Pompgebouw achter de Watertoren, Rijksstraatweg 45, 4103 NH Culemborg, gratis parkeren op 300 meter afstand (W. Elschotplaats)
  • kosten: € 90,- (contant=gaarne)
  • kleding: neem mee: een yogamatje en/of dekentje(s) om op te zitten, lekkere kleding, die je warm houdt en waarin je fijn kunt bewegen.
  • lunch: Antje verzorgt vegetarische soep, neem zelf nog iets mee wat je daarbij wilt eten en om te delen (broodjes, crackers, fruit etc) en evt drinken. Water, thee en koffie zijn aanwezig.

Meld je aan via info@azules.nl